donatieknop english

Vincent Böhre, directeur en jurist

Vincent Böhre studeerde internationaal & Europees recht en Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie werkte hij onder meer als researcher bij het advocatenkantoor Loyens & Loeff. Vervolgens werkte hij bij Amnesty International en deed in opdracht van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) onderzoek omtrent het Nederlandse biometrisch paspoort.

Op het terrein van het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens was hij jarenlang actief bij het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM). Daarnaast was hij drie jaar voorzitter van het Platform Bescherming Burgerrechten.

Vacature: bureaumedewerker

maandag, 20 juni 2022

Stichting Privacy First zoekt dagelijkse ondersteuning voor de organisatie op het gebied van planning, evenementen organiseren, administratie, communicatie, persberichten, agenda, marketing, website en notuleren. In eerste instantie is dit een functie voor 20 uur per week waarbij deze snel (binnen 3 maanden) uitgebreid kan worden naar een betrekking voor meer uren, in overleg.

Stichting Privacy First 

Stichting Privacy First bestaat inmiddels meer dan 12 jaar en privacy staat meer dan ooit in het middelpunt van de belangstelling. Het recht op privacy is een vereiste voor het kunnen uitoefenen van diverse andere vrijheden, zoals de vrijheid van beweging, vrijheid van meningsuiting en vrije pers. Privacy First staat ervoor dat dit recht verdedigd moet worden door ervoor te strijden. 

Onze vernieuwde organisatie zal worden gevormd door een directeur, jurist, een onderzoeker en een bureaumedewerker, tezamen met een groep professionele vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit 5 leden die samen met de Raad van Advies een belangrijk fundament vormen en ook vrijwilligers zijn. Allerlei nieuwe ontwikkelingen zorgen voor de nodige dynamiek waar de bestuurders een bijdrage aan leveren. 

Naast stille diplomatie, gevraagd en ongevraagd advies, politieke lobby, media optredens, projecten, campagnes, publieksevenementen en rechtszaken ten behoeve van privacy organiseert Privacy First ook jaarlijks (samen met ECP) de Nederlandse Privacy Awards.

Wat is de uitdaging

Wij zijn een kleine en compacte organisatie waar jij als ‘duizendpoot’ de organisatie gaat ondersteunen met werkzaamheden als het organiseren van publieksevenementen, de maandelijkse nieuwsbrief maken, zorgen voor sociale media, persberichten maken, beheren van de agenda en notuleren van vergaderingen. Ook de financiële administratie beheer je samen met het externe administratiekantoor. Het is een veelzijdige baan in een leuk informeel team van professionals, met veel ruimte voor eigen inbreng en veel expertise om je in je taken te adviseren en helpen.

Wat is je profiel? 

Je hebt minimaal een HBO-opleiding of daarop aansluitend profiel. Ook schrijf en spreek je (bijna) onberispelijk Nederlands en Engels. Dit laatste is belangrijk i.v.m. onze internationale contacten en publicaties. Je hebt liefst de nodige jaren ervaring in vergelijkbare NGO-organisaties, je werkt zelfstandig en planmatig, vraagt hulp of advies als dat nodig is en je bent nauwkeurig en kritisch. Je hebt ervaring met marketing en communicatie en dat zal ook een belangrijk deel van je werk beslaan. Organiseren en regelen van allerlei zaken is een talent van je! Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, je bent flexibel en stressbestendig. Tot slot ben je doelgericht in het behalen van je planning.

Wat is de aanpak? 

Je bouwt vanaf de start mee aan de opzet van een infrastructuur in ons nieuwe kantoor aan de Nieuwe Herengracht in Amsterdam. Door je hoog zelfstartend vermogen begin je eerst met het organiseren en plannen van de werkzaamheden. Al je werkzaamheden doe je in overleg met de directeur en de secretaris van het bestuur van Privacy First. 

Dit is ons pakket 

Je werkt mee aan een privacyvriendelijke samenleving;
Je gaat werken in een interessante omgeving met veel dynamiek;
Je komt in een enthousiast team van collega’s, vrijwilligers en bestuursleden;
We zijn een lerende organisatie waar jij een steentje aan bijdraagt;
Je taak is niet in beton gegoten; jij en wij zijn flexibel en ontwikkelen ons;
Wij streven naar het bieden van een baan voor 32 uur per week, met een goede balans werk/privé;
Het salaris bij een fulltimebaan (40 uur per week) bedraagt ca. € 3.000 (afhankelijk van relevante ervaring), 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen.

Reageren 

Stuur vóór 1 oktober as. een email t.a.v. Vincent Böhre naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je motivatie, je opleiding, je ervaring en hoe we met je in gesprek kunnen komen. Voeg er een kort CV bij. 

Wij streven bij Privacy First naar diversiteit, waarbij iedereen zijn/haar rol optimaal kan uitvoeren. Omdat we in een klein team opereren zullen er diverse personen met je willen kennismaken waarbij jij aangeeft wat je motivatie is en wat je meebrengt. 

Bel ons gerust over de vacature of over Privacy First. Neem hiervoor contact op met Vincent Böhre via 020-8100279.

Wegens uitbreiding van onze organisatie zoekt Stichting Privacy First een nieuwe directeur. In eerste instantie is dit een functie voor 2,5 dag per week. Ben je een daadkrachtige en gedreven privacy-voorvechter? Dan zijn wij naar jou op zoek!

Stichting Privacy First 

Stichting Privacy First bestaat inmiddels meer dan 12 jaar en privacy staat meer dan ooit in het middelpunt van de belangstelling. Het recht op privacy is een vereiste voor het kunnen uitoefenen van diverse andere vrijheden, zoals de vrijheid van beweging, vrijheid van meningsuiting en vrije pers. Privacy First staat ervoor dat dit recht verdedigd moet worden door ervoor te strijden. 

Onze vernieuwde organisatie zal worden gevormd door een directeur, jurist, een onderzoeker en een bureaumedewerker, tezamen met een groep professionele vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit 5 leden die samen met de Raad van Advies een belangrijk fundament vormen. Allerlei nieuwe ontwikkelingen zorgen voor de nodige dynamiek waar de nieuwe directeur zich op gaat richten.

Naast stille diplomatie, gevraagd en ongevraagd advies, politieke lobby, media optredens, projecten, campagnes, publieksevenementen en rechtszaken ter behoud en bevordering van het recht op privacy organiseert Privacy First ook jaarlijks (samen met ECP) de Nederlandse Privacy Awards. De nieuwe claimstichting CUIC is in ontwikkeling. Daarnaast heeft Privacy First recent samen met diverse organisaties de nieuwe Privacy Coalitie opgericht.

Wat is de uitdaging? 

Als directeur heb je de ambitie om Privacy First binnen 3 jaar te laten groeien naar een duurzame NGO-organisatie met focus op haar meerjarenbeleid en strategische doelen. Dit realiseer je in overleg met het bestuur. Als directeur ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Privacy First en vertegenwoordig je de organisatie in nationaal en internationaal verband. Je bouwt het bestaande netwerk uit en bent het boegbeeld van de organisatie. Daarnaast stuur je ons team van medewerkers en vrijwilligers aan en heb je oog voor het professionaliseren van de stichting. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de financiën, fondsenwerving, communicatie en heldere rapportages.

Wat is je profiel? 

Je hebt de nodige kennis en ervaring op het werkterrein van Privacy First. Als directeur ben je een inspirerend en verbindend boegbeeld, zowel binnen het Nederlands maatschappelijk middenveld als in Europees verband. Je bent een constructief-kritische denker die communicatief sterk is, proactief te werk gaat en kan fungeren als spin-in-het-web. Je weet strategische prioriteiten te stellen in samenwerking met het team en vertaalt deze naar concrete en duurzame resultaten. Daarnaast ben je zelfstandig, doortastend en doelgericht. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, je bent flexibel en stressbestendig. Je stelt je solidair op en werkt graag samen met andere maatschappelijke organisaties. Je bent ondernemend en bereid om, waar nodig, buiten de gebaande paden te treden en nieuwe wegen te bewandelen.

Functie-eisen

  • Ervaring met leidinggeven, idealiter bij een NGO;
  • Universitair niveau of vergelijkbaar profiel;
  • Ervaring met uitbreiding en groei van een organisatie;
  • Praktische ervaring op het gebied van fondsenwerving;
  • Zakelijk inzicht en financiële kennis;
  • Open, toegankelijk, verbindend, enthousiasmerend en communicatief;
  • Bedrijfskundig en financieel inzicht met een resultaatgerichte instelling;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Dit is ons pakket 

Je werkt mee aan een privacyvriendelijke samenleving;
Je gaat werken in een interessante omgeving met veel dynamiek;
Je komt in een enthousiast team van collega’s, vrijwilligers en bestuursleden;
We zijn een lerende organisatie waar jij een steentje aan bijdraagt;
Je taken zijn niet in beton gegoten; jij en wij zijn flexibel en ontwikkelen ons;

In eerste instantie is dit een baan voor 2,5 dag (20 uur) per week met flexibele uren en een goede balans werk/privé. Dit ontwikkelt zich naar een fulltime baan naarmate Privacy First blijft groeien. Het salaris op fulltime-basis (40 uur per week) bedraagt ca. € 4.000 (afhankelijk van relevante ervaring), 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen.

Reageren 

Stuur vóór 1 november as. een email t.a.v. voorzitter Paul Korremans naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je motivatie, je opleiding, je ervaring en hoe we met je in gesprek kunnen komen. Voeg er een kort CV bij. Een onderdeel van het selectieproces zal een assessment zijn.

Wij streven bij Privacy First naar diversiteit, waarbij iedereen zijn/haar rol optimaal kan uitvoeren. Omdat we in een klein team opereren zullen er diverse personen met je willen kennismaken waarbij jij aangeeft wat je motivatie is en wat je meebrengt. 

Bel ons gerust over de vacature of over Privacy First. Neem hiervoor contact op met onze huidige directeur Vincent Böhre via 020-8100279.

Onze Partners

logo Voys Privacyfirst
logo greenhost
logo platfrm
logo AKBA
logo boekx
logo brandeis
 
banner ned 1024px1
logo demomedia
 
 
 
 
 
Pro Bono Connect logo 100
Control Privacy
Procis

Volg ons via Twitter

twitter icon

Volg onze RSS-feed

rss icon

Volg ons op LinkedIn

linked in icon

Volg ons op Facebook

facebook icon